A kínai vezetés a labdarúgókkal sem bánik kesztyűs kézzel

Szabályozzák a megjelenésüket. 

2021. december 30., 07:55

Szerző:

„Szigorúan tilos új tetoválást csináltatniuk” a kínai fociválogatott tagjainak, szól egy frissen megjelent, központi utasítás – írja a 444.hu. A szabály az utánpótlás tagjaira is vonatkozik. 

A meglévő tetoválásokat el kell távolítatniuk a focistáknak vagy el kell takarniuk meccs, edzés közben. Mióta a kínai vezetés ellenzi a tetoválásokat egyébként is szokássá vált, hogy a játékosok eltakarják a már meglévőeket.  

Korábban egy női focimeccset azért állították le, mert voltak olyan játékosok, akiknek festett volt a haja. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/AP)

 

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát.