Bárhogyis próbált ellenállni, mégis beadta a kulcsot a forint

A forint árfolyama nem tudott úrrá lenni a főbb devizák erején a csütörtök reggeli órákban.

2024. augusztus 29., 09:32

Szerző:

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggel a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda estéhez képest. 

  • Az euró árfolyama 393,36 forintra gyengült a szerda kora esti 393,50 forintról.
  • A svájci frank jegyzése viszont 420,13 forintról 420,16 forintra emelkedett. 
  • Ezzel szemben a dollár árfolyama 353,84 forintról 353,29 forintra süllyedt.

Az euró a kora esti 1,1120 dollár után 1,1136 dolláron állt csütörtök reggel.

Nem zárja erősödéssel a hónapot a forint

A forint jegyzése kapcsán reggeli cikkében a Portfolio azt írja, a hó eleji jen carry trade kitisztulása, és az amerikai recessziós félelmek okozta gyengülés után a forint viszonylag kis sávban mozgott az elmúlt két hétben. Az euróhoz képest főként a 393-395,5 közötti sávban mozgott a váltás, és komolyabb ellenállásnak a 393-as szint látszik. Csütörtök reggel ezt meg is közelítette már a váltás, ahogy szerdán is ott mozgott az esti órákig.

Egyelőre azonban kevéssé tűnik valószínűnek, hogy erősödéssel fejezze be a magyar deviza a hónapot, bár a 390,7-es kurzus nincs lőtávolon kívül. Itthonról érdemi makroadat nem érkezik csütörtökön, az euróövezetből viszont még délelőtt közzéteszik a spanyol és német inflációs adatokat, amelyek megmozgathatják a piacokat.

Kiemelendő viszont, hogy a dollár esetében viszont a forint egész augusztusban erősödő pályán van, többször benézett a kurzus a 352-es szint alá is, a csütörtököt pedig 353-nál kezdi a magyar valuta. Délután a részletes második negyedéves amerikai GDP-adatok mozgathatják meg a piacokat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pixabay)