Vállsérülést szerzett egy harcjelentben Harrison Ford

A 78 éves színész ötödszörre is Indiana Jonest alakítja. 

2021. június 24., 17:49

Szerző:

A Variety értesülései szerint a 78 éves színész egy harcjelenet közben szerzett vállsérülést – közölte a Disney szóvivője. Nem ez az első eset, hogy a mutatóujjat, mint színészi eszközt sűrűn használó Ford megsérül a forgatáson: az Indiana Jones és a végzet temploma közben hátsérülést szenvedett, a Star Wars: Az ébredő Erő forgatásán pedig eltört a lába. 

Az Indiana Jones ötödik részének forgatása már javában tart, a tervek szerint 2022. július 29-én debütál majd a mozikban, de a szóvivő szerint szükség esetén későbbre is halaszthatják a megjelenést – de erről még nincs döntés. A színész partnerei Phoebe Waller-Bridge és Mads Mikkelsen lesznek, a cselekményről egyelőre nem érkeztek információk.

Ford 15 éve forgatta a legutóbbi részt, a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királyságát. Több mint négy évtizede vették fel az első akció-kalandfilmet a kincskutató régésszel, az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatóit. 


 

(Kiemelt kép: Indiana Jones Lucasfilm / Collection ChristopheL via AFP)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.