Újra színpadon a Grease

Szurdi Miklós rendezésében, Vastag Csaba, Kiss Ramóna, Gesztesi Károly és Görgényi Fruzsina főszereplésével ismét színpadra viszik a Grease-t.

2015. október 22., 17:37

– Mindenki ismeri a Grease-t, Travoltára és Olivia Newton-John-ra is valamennyien emlékszünk. Mégis sok szempontból újdonság lesz: nem a filmet utánoztuk, saját előadást akartunk. A színészek minden tekintetben a maximumot nyújtják: kiváló előadók és énekesek is. Bakó Gábor és Szakál Attila táncai mutatósak és különlegesek. A darabot Varró Dani újrafordította, s a dalszövegek is újak. Az elején komoly dilemma volt: az ötven évvel ezelőtti vagy az ettől nagyon különböző mostani szlenget használjuk-e. Először a kettő keverékével próbálkoztunk, ám az nem működött.

A darabban eredetileg használt nyelvezet viszont ötven év alatt „megöregedett”. Végül abban maradtunk: a ruhák, a hangulat tekintetében az ötvenes évek végén játsszuk a darabot, de a szereplők a mai szlenget használják. A Grease mostani előadásában kicsit több lesz a humor és az érzelem – mondta Szurdi Miklós a 168 Órának. – Megkértük a színészeket: bányásszák elő a 18 éves énjüket, az akkori szerelmek kapcsán érzett érzelmeket, és úgy játsszanak. Ez a mű akkor született, amikor az én korosztályom gyerek volt, szóval már csak nosztalgiából is érdemes megnézni azoknak, akik már ismerik. Ugyanakkor ez az előadás a mai tizennyolc évesekről szól, így remélem, a fiatalok is megnézik majd. És persze a rockzene halhatatlan...

A musical premierje 2015. október 16-án lesz a SYMA Rendezvényközpontban, majd Pécsett, Győrben, Szombathelyen, Szegeden és Miskolcon is előadják.