Tíz év után visszatér a mozivászonra Hernádi Judit

2019. március 28., 17:20

Szerző:

Áprilisban kezdődik Grosan Cristina első nagyjátékfilmjének, A legjobb dolgokon bőgni kell című vígjátéknak a forgatása Rainer-Micsinyei Nóra főszereplésével. A harmincas nők útkereséséről szóló fanyar humorú film várhatóan 2020-ban kerül a mozikba – közölte a produkció az MTI-vel csütörtökön. 

A Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor programjának támogatásával, a Laookon Filmgroup gyártásában megvalósuló film forgatása május 3-ig tart nagyrészt budapesti helyszíneken.     

A Rainer-Micsinyei Nóra főszereplésével készülő filmben jelentős szerepet kap Bányai Kelemen Barna és

tíz év után visszatér a mozivászonra Hernádi Judit.

Fotó: Youtube

Grosan Cristina erdélyi filmrendező. Vakáció a tengerparton című díjnyertes kisfilmjét a világ közel 40 fesztiválján vetítették, bemutatták a televízióban, az interneten eddig 250 ezren nézték meg. A legjobb dolgokon bőgni kell az első nagyjátékfilmje, amit közösen írt a film főszerepét is alakító Rainer-Micsinyei Nórával, akit a közönség Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című filmjéből is ismerhet. 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.