Tiltakozik a Gucci-örökös a családjáról készülő film ellen

Patricia Gucci, a világhírű divatházat megalapító néhai Aldo Gucci lánya azt kifogásolja, hogy a House of Gucci című filmben apját Al Pacino alakítja, aki „elsősorban Olaszországot külföldön rossz színben feltüntető gengszterszerepeiről híres”.

2021. március 28., 11:07

Szerző:

Tiltakozik a Gucci-birodalom örököse a családjáról szóló film ellen, amelyet jelenleg forgatnak Olaszországban Lady Gaga amerikai popsztár főszereplésével – írja az MTI. Patricia Gucci, a világhírű divatházat megalapító néhai Aldo Gucci lánya főleg azt kifogásolja, hogy a House of Gucci című filmben apját Al Pacino alakítja, aki „elsősorban Olaszországot külföldön rossz színben feltüntető gengszterszerepeiről híres”.

Nem tetszik neki az sem, hogy Ridley Scott filmjében „alacsony, túlsúlyos pitiáner bűnözőként” festik le apját, aki a valóságban „magas, karcsú és kékszemű volt, az elegancia megtestesítője, akit királyi családok tagjai, államfők és legendás hollywoodi sztárok csodáltak”. Aldo Gucci harminc év alatt lett egy kis firenzei bolt tulajdonosából egy luxusipari birodalom királya.

A Svájcban élő 58 éves Patricia Gucci sérelmezi azt is, hogy a film cselekménye egy olyan szerző könyvén alapul, aki sosem találkozott személyesen az apjával. „Aldo Gucci kivívta mindazok tiszteletét, akikkel dolgozott, sokan köszönhetik neki a karrierjüket. Már nincs velünk, hogy megvédhesse magát ezektől a nyilvánvaló gyalázkodásoktól” – írta Facebook-oldalán Patricia Gucci, miután bemutatták az első előzetest a készülő produkcióról.

Mint írja, ő maga is számos ajánlatot kapott a családjáról írt 2016-os könyve megfilmesítésre, de mindet elutasította, mert félt, hogy „profitérdekekből eltorzítják a valós eseményeket”.

Ridley Scott filmje Sara Gay Forden The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed című könyvén alapul. A filmben Adam Driver alakítja Maurizio Guccit, Patricia egy unokatestvérét, Lady Gaga pedig Maurizio Reggiani volt felesége, Patrizia Reggiani bőrébe bújik, aki a férfi 1995-ös meggyilkolása után a Fekete Özvegy becenevet kapta. 

Patrizia Reggianit a gyilkosságra való felbujtásért előbb 29, majd 26 év börtönre ítélték. A nőt végül 18 év után, 2016-ban szabadon engedték jó magaviseletére hivatkozva.

(Kiemelt kép: Al Pacino amerikai színész (k) a House of Gucci című film forgatásán a Comói-tónál, Tremezzinában 2021. március 17-én. Az Egyesült Államokban 2021 novemberében bemutatásra kerülő filmet a brit Ridley Scott rendezi. Fotó: MTI/EPA-ANSA | Matteo Bazzi)

 

Sztártudósok, influenszerek és frissen megválasztott polgármesterek is összecsapnak a tizedik Brain Bar jövőfesztivál színpadán, olyan témákat vitatva meg, mint a marihuána fogyasztása vagy az eutanázia. Szeptember 26-27-én a Magyar Zene Házában 200 előadó és 120 program inspirálja az érdeklődőket arra: legyenek ők is tevékeny résztvevői a jövőjük alakításának.

Egy gúnyos dalocska vezette el őt saját zsidósága felfedezéséhez. A vallás aztán komoly szerepet játszott az életében, segítségével közelebb került önmagához és a világhoz – többek között ez derült Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezőjéről. Réczei Tamás Dobd be magad! című műsora exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható, ne hagyja ki!

A rendező arra vágyik, hogy a munkája valamiféle hatást keltsen, ellenkező esetben nem sok értelme van bármit csinálni. Hogy a politika a jelenlegihez hasonló szintű feszültséget kelt majd a színházban arra nem számított – többek között derült Réczei Tamás Dobd be magad! című, exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható műsorából, melynek vendége Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője volt. Ne hagyja ki!

Bár édesanyja személyes ambícióját valósította meg azzal, hogy balettot tanult, ezt egyáltalán nem bánja. Hiszen rengeteg mindent tanult a tánctól, amit a szakmai pályafutása során is kiválóan képes hasznosítani. Többek között erről beszélt a Réczei Tamás vezette Dobd be magad! című műsor vendégeként Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője. Az aktuális epizód exkluzív módon csak a 168-on tekinthető meg, ne hagyja ki!

Székely Kriszta az első diplomáját klasszikus balett szakon szerezte, majd 2015-ben színházrendezőként végzett Székely Gábor és Bodó Viktor osztályában. A budapesti Katona József Színház rendezője kalandos életpályát tudhat maga mögött, amiről a kizárólag a 168.hu felületén látható, Dobd be magad! című műsorban beszélt részletesen. Ne hagyja ki!