Szexuális zaklatás miatt feljelentette egy színésznő Luc Besson francia filmrendezőt

2018. május 20., 06:23

Szerző:

Feljelentést tett a párizsi rendőrségen szexuális zaklatás miatt a francia rendező-producer ellen egy színésznő, aki már két filmnél is együtt dolgozott Luc Bessonnal – írja a Variety.com. Az ügyben eljárás indult. A színésznő nem szerette volna, hogy kiderüljön a neve, de a lapnak megerősítette a feljelentés tényét, míg a rendőrség megtagadta, hogy kommentálja a híreket.

Luc Besson
Fotó: Facebook/Luc Besson

A színésznő elmondta Varietynek, hogy az eset múlt csütörtökön, május 10-én történt a Bristol Hotelben, a párizsi Champs-Élysées közelében, ahol egy találkozójuk volt. A feljelentést pénteken tette.

A lap nem érte el a színészt, de jogi képviselője annyit közölt, hogy Besson kategorikusan tagadta az ellene felhozott vádakat. Annyit elmondtak, hogy régóta ismeri a színésznőt Besson, és soha nem viselkedett vele helytelenül.

nydailynews.com szerint viszont a 27 éves színésznő a rendőrségi feljelentésében az áll, hogy a rendező drogot tett a teájába, és erőszakoskodott vele, míg ő magatehetetlen volt. Meghallgatásakor azt állította, hogy két éve van intim kapcsolata az 59 éves rendezővel.

Írtunk már arról, hogy Franciaországban a #metoo mozgalom, kampány megjelenése óta keringenek Bessonnal kapcsolatban szexuális zaklatással kapcsolatos pletykák.