Remek hírünk van a Batman-filmek rajongóinak

 A Warner Bros. filmstúdió kedden nagy bejelentést tett. 

2022. április 27., 10:26

Szerző:

Folytatja a Batman című képregényfilmet a márciusban bemutatott produkció rendezője, Matt Reeves és szereplőgárdája, a címszerepet alakító Robert Pattinsonnal az élen. A Warner Bros. filmstúdió kedden jelentette be a Las Vegas-i CinemaCon filmes vásáron, hogy folytatás készül a filmhez.

Reeves, aki korábban A majmok bolygója: Forradalom és A majmok bolygója: Háború című sci-fi akciófilmeket rendezte, a Batman új epizódjának forgatókönyvét is megírja. A rendező nyomasztó hangulatú Batman-feldolgozásában Paul Dano alakította a pszichopata Rébuszt, Collin Farrell játszotta Pingvint, Zoë Kravitz pedig Macskanőt. 

Márciusi bemutatója óta a Batmanre világszerte 760 millió dollárért (270 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

(Kiemelt képen: Matt Reeves rendező beszél a színpadon a CinemaCon egyik előadásán Las Vegasban, 2022. április 26-án. Fotó: Valerie Macon / AFP)

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.