Novák Katalin a rendszerkritikus Erdős Virág versét ajánlotta a Költészet Napján

Erdős Virág ezt másként gondolta és saját közösségi oldalán is reagált Novák Katalin gesztusára.

2023. április 11., 14:39

Szerző:

A köztársasági elnök kedden délelőtt, a Költészet Napjáról megemlékezve saját versajánlót nyújtott át a követőinek.   

Ebben természetesen szerepelt József Attila épp úgy, mint Ady, Arany vagy Pilinszky János, Radnóti és Csoóri Sándor egy-egy költeménye – szúrta ki az rtl.hu.

Némileg meglepő, de cseppet sem elítélhető módon a közismerten kormánykritikus kortárs költőnő, Erdős Virág egyik, Szuvenír című versét is bevette a költők előtti főhajtás gesztusába.

Ebben a költeményében Erdős Virág többek között arról ír, hogy:

„tessék ez/itt egy kis/szuvenír; szokatlan/kissé de/pláne; bosszantó/lenne ha/dacosan; intenél/felém hogy/’Á, ne!”. Mindez egyfajta megbékélést sugalló szövegként hathatna azokra, akik nem ismerik a kormányellenes tüntetéseken hosszú éveken át állandó vendég Erdős Virág művészi és közéleti alapállását.

Feltehetően ezért is reagált a költőnő Novák gesztusára a köztársasági elnök posztja alatt az alábbi tömör bejegyzéssel: „pedig van szebb is a költőnőtől: ‚megvezet, felültet, átver/fuck NER”.

Mindezt kikopizva kitette a saját oldalán is az alábbi megjegyzéssel: „Vagy leveszik – vagy leveszik”.   

Erdős délelőtt 11 óra körül írt bejegyzése több mint 140 kedvelés mellett délután fél kettőkor még megtalálható volt Novák Katalin köztársasági elnök oldalán.

(Kiemelt kép: Erdős Virág író a Talpra magyar! közös ellenzéki -MSZP, PM, DK, Liberálisok, Együtt-, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából rendezett megmozduláson Budapesten a Fővám téren 2018. március 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

 

 

 

 

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.