Meghalt a Menő Manó szinkronhangja

85 évesen tért örök nyugalomra a 70-es évek népszerű vonalemberének, Menő Manónak a szinkronhangját is adó olasz színművész.

2022. augusztus 8., 17:14

Szerző:

Magyarországon az itt is népszerű Menő Manó (eredeti címe: La Linea, készítette: Osvaldo Cavandoli) című sorozatban tűnt fel és hagyott maradandó emléket egyedi halandzsázásával. Az eredetileg edénygyártó cég reklámjához készült Manóról senki sem gondolta volna, hogy végül 8 évados sorozat készül belőle – írja a Blikk. 

A hevesen gesztikuláló kis emberke nyelve eredetileg a milánói dialektus paródiájaként indult, majd három olyan egyedi absztrakt nyelv inspirálta és fejlesztette tovább, amit hagyományosan francia és olasz bohócok beszélnek.

Bodoni karrierjének jelentős része szinkronos szerepekből állt, sokat szerepelt olasz rádió drámákban, illetve olyan ismert rajzfilmek karaktereinek olasz megelevenítőjeként, mint a Mickey Mouse és a Flinstone családból Fred Flinstones. 

Ötvenkilenc éves korában meghalt Coolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr., a kilencvenes években ismert amerikai rapper.

Hetvenkét éves korában elhunyt Axt László, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas artistaművész – tudatta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kedden az MTI-vel.