Megérkezett Magyarországra a BODY Kiállítás

2018. február 14., 14:20

Szerző:

Február 15-én a nagyközönség előtt is megnyitja a kapuit a világhírű BODY Kiállítás. A lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat ilyen gazdag kiállítási anyaggal.

A BODY Kiállításon az érdeklődők felfedezhetik, milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, láthatóvá és kézzelfoghatóvá válik az emberi test működése. Kitárulkozik a vázrendszer, előbukkannak az izmok, a légzőszervek, megmutatkozik a keringés. A kiállításon 3D animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítenek megérteni, mi zajlik le a szervezetünkben sportolás, munka, vagy épp pihenés közben.

Külön tárlat mutatja be az emberi magzat fejlődését, a Magyarok a világ orvostudományában részleg pedig a legnagyobb hazai tudósok előtt tiszteleg. A kiállítási tárgyak némelyike sokkoló lehet a látogatók számára, hiszen itt közvetlen közelről megmutatkozik például egy rákos máj és egy dohányos ember elfeketedett tüdeje. Bár ezek az élmények nem kellemesek, segíthetnek abban, hogy lássuk az egészségtelen életmód közvetlen következményeit.

– Büszkék vagyunk arra, hogy a Titanic után újabb világszínvonalú kiállítást hoztunk el Budapestre. A BODY Kiállításon a reményeink szerint több tízezren ismerik meg saját szervezetük működését, és felteszik maguknak a kérdést: változtathatok-e az életmódomon, hogy még egészségesebb legyek? – mondta Bátyi Dániel.

A szakmai együttműködő partnere a kiállításnak a Vöröskereszt és az UNICEF.

A BODY Kiállítás 2018 június végéig tart nyitva a KOMPLEX-ben.

(X)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.