Mozisziget a Margitszigeten

Augusztus 1. és 14. között rendezik meg ismét a Moziszigetet Budapesten, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, a kéthetes filmvetítés-sorozatot az EUNIC Hungary, az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata és a Budapest Film Zrt. rendezi.

2023. július 28., 20:23

Szerző:

Közleményükben kiemelik, hogy a vetítéseket a Margitszigeti Atlétikai Centrum füvén tartják, ahol mindenki a saját pokrócán foglalhat helyet, kapunyitás minden nap 20.00 órakor lesz. A vetítésekre az első 500 nézőt engedik be, és a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A Mozisziget programjában az elmúlt években készült francia, izraeli, osztrák, dél-koreai, német, finn, olasz, észt, svájci, szlovák, ukrán, japán, portugál és spanyol filmek szerepelnek, amelyeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítenek - áll a közleményben.

A programban szerepel például a Jó a szamár is (Antoinette dans les Cévennes) című francia vígjáték, a Love Machine című osztrák film, valamint Az éjszaka gyermekei (Öölapsed) című pörgős észt tinivígjáték.

Látható lesz továbbá a Mary és a varázsvirág című japán animációs film, A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot (Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia)című finn dráma, valamint Visszhang (Echoing) címmel egy ukrán történelmi film az 1941-es ukrajnai eseményekről.

(Kiemelt kép: mozi a Margitszigeten. Forrás: Margitszigeti Atlétikai Centrum Facebook-oldal)

 

 

 

 

 

 

Tegnap 19:59

Nádházi Norbert, a Babel Budapest étterem munkatársa nyerte el a Magyarország sommelier bajnoka 2023 címet vasárnap Veszprémben a 26. Országos Sommelier Bajnokságon – közölte a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) az MTI-vel.

 A gyermekeket papírszínházzal, filmszakmákat népszerűsítő foglalkozással, szinkronizációs játékkal, képregényhős-megalkotással, a felnőtteket pedig Kosztolányi-esttel és Misztrál-koncerttel várja a Magyar Művészeti Akadémia Művészelméleti és Módszertani Kutatóintézete (MMA MMKI) szeptember 29-én a budapesti Hild-villában, a Kutatók Éjszakáján.

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a magyar költőt ábrázoló bélyeget bocsátott ki a Szerbiai Posta.