Lili és Pitypang

Mentsük meg a kiskutyám! – ez a címe Pásztohy Panka új könyvének, amely az ő Pitypang kutyájának és Lilinek a történetét meséli el.

2015. május 9., 13:31

Az óvodából hazafelé tartó kislány, Lili összebarátkozik egy kiskutyával. A zöld kerítés mögött élő Pitypang kidobja neki a labdáját, a kislány pedig megosztja vele a szendvicsét. Egy idő után a kutya már nem várja Lilit, kiderül: beadták menhelyre. A kislány mindent megtesz, hogy örökbe fogadhassa.

– Ez velem is megtörtént – meséli Pásztohy Panka.
Vele is úgy játszott egy kiskutya, hogy kidobta a járdára a labdáját, és ő is örökbefogadott egy kutyát, hazavitt két kóbor macskát.

Pásztohy Panka művészcsaládban nőtt fel, a Magyar Iparművészeti Egyetem animáció szakán végzett, számos gyerekkönyv és képregény került ki a kezei közül.

– Sokat foglalkoztatott a gazdátlan állatok helyzete, hogy százezres nagyságrendben kóborolnak az utcán, élnek menhelyen – mondta el a 168 Órának.

A Pagony Kiadónál most megjelent könyv nem oktatni, hanem elgondolkodtatni akar arról: felelősséggel tartozunk a körülöttünk, velünk élő állatokért.