Károly herceg bevallotta, melyik számtól érez ellenállhatatlan vágyat felugrani és táncolni

Itt a zenei lista, felforr még a hűvös brit arisztokrata vér is. 

2021. július 4., 19:33

Szerző:

Károly herceg nyilvánosságra hozta kedvenc zenéit, köztük azt a számot is, amitől „ellenállhatatlan vágyat érez, hogy felugorojon és táncoljon”. A zenei lista főleg Károly herceg fiatalabb éveiből táplálkozik, olyan előadókkal, mint a The Three Degrees, Diana Ross vagy Edith Piaf. Az egy órás listát 180 kórházban játszották le, így köszönte meg a herceg az egészségügyben dolgozók munkáját a Covid-járvány alatt.  

A lista neve „Zene és emlékek Wales hercegével” lett (Music & Memories With HRH The Prince Of Wales). A trónörökös meleg szavakkal emlékezett meg az egészségügyi dolgozók hősies munkájáról egy rádióüzenetben, és vidám anekdotákat mesélt az összeválogatott számokról, mint például a 30. születésnapján játszott  „Givin' Up, Givin' In” című szám a The Three Degrees nevű zenekartól. Ez az a bizonyos szám, amitől a herceg táncra perdülne. 

 

Itt a lista: 

The Three Degrees: Givin' Up, Givin' In
Barbra Streisand: Don't Rain On My Parade
Edith Piaf: La Vie En Rose
Diana Ross: Upside Down
Eimear Quinn: The Voice
Miriam Makeba: The Click Song
Peter Skellern: You're A Lady
Charles Trenet: La Mer
Old Blind Dogs: Bennachie
Dick Powell: Lulu's Back In Town
Fred Astaire and Ginger Rogers: They Can't Take That Away From Me
Catrin Finch: Tros Y Garreg/Crossing the Stone
Bryn Terfel: Tydi a Roddaist

 

(Kiemelt képünk illusztráció: POOL/AFP | Kirsty O'Connor)

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.