Ismét karanténba kerül a chilei főváros

Ugrásszerűen megnőtt az újonnan igazolt koronavírusos betegek száma, ezért ismét teljes körű karantén vár Santiago de Chilére.

2021. június 11., 05:44

Szerző:

Bár drasztikusan emelkedik az igazolt koronavírusosok száma a térségben, a chileiek 57 százaléka már megkapta mindkét oltását. A helyi kórházak intenzív osztályain már alig tudnak újabb Covid fertőzöttet fogadni. Tizennégy hónapon belül ez a harmadik alkalom, hogy a hatóságok lezárják a fővárost és környékét.

"Szombattól kezdve a főváros és térsége teljes mértékben visszatér a karanténba" - jelentette be Paula Daza, a közegészégügyért felelős minisztérium helyettes államtitkára.

 A 19 milliós országban jelenleg öt vakcina alkalmazását engedélyeztek a helyi hatóságok: a Sinovac, a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca, a CanSino és a Johnson & Johnson oltóanyagai vannak forgalomban. Az oltási kampány februárban kezdődött, a héten a 22 évesek korosztályát oltják, és június 21-től tervezik a 12 évesnél idősebbek beoltását.

(Kiemelt képünk: Wikimedia Commons)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.