06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Ismét karanténba kerül a chilei főváros

Ugrásszerűen megnőtt az újonnan igazolt koronavírusos betegek száma, ezért ismét teljes körű karantén vár Santiago de Chilére.

2021. június 11., 05:44

Szerző:

Bár drasztikusan emelkedik az igazolt koronavírusosok száma a térségben, a chileiek 57 százaléka már megkapta mindkét oltását. A helyi kórházak intenzív osztályain már alig tudnak újabb Covid fertőzöttet fogadni. Tizennégy hónapon belül ez a harmadik alkalom, hogy a hatóságok lezárják a fővárost és környékét.

"Szombattól kezdve a főváros és térsége teljes mértékben visszatér a karanténba" - jelentette be Paula Daza, a közegészégügyért felelős minisztérium helyettes államtitkára.

 A 19 milliós országban jelenleg öt vakcina alkalmazását engedélyeztek a helyi hatóságok: a Sinovac, a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca, a CanSino és a Johnson & Johnson oltóanyagai vannak forgalomban. Az oltási kampány februárban kezdődött, a héten a 22 évesek korosztályát oltják, és június 21-től tervezik a 12 évesnél idősebbek beoltását.

(Kiemelt képünk: Wikimedia Commons)

Visszavett az állandó rohanásból Lovasi András, s élvezi a vidéki életet, az apaszerepet. A Kiscsillag, valamint a Kispál és a Borz frontembere vasárnap ünnepli 54. születésnapját.