Hitte volna? Bayer Zsolt filmet forgat

Bayer Zsolt forgatókönyvíró, Krulik Marcell operatőr és Kálomista Márton producer (Kálomista Gábor fia) 14 epizódos dokumentumfilmet készítenek Mongólia történelméről, kultúrájáról és szokásairól.

2023. július 18., 08:37

Szerző:

Az Ikon nevű mongol lap hírét a 24.hu szúrta ki. A mongol lap beszámolója szerint az alkotókat fogadta Ulánbátor szociális ügyekért és környezetvédelemért felelős alpolgármestere, Z. Tömörtömöö is. A forgatócsoportot pedig Obrusánszky Borbála nagykövet is elkísérte. Kálomista Márton a lapnak úgy nyilatkozott, hogy sok éve szeretett volna dokumentumfilmet készíteni Mongóliáról.

„Amikor bemutattam a film ötletét a kormánynak, azonnal jóváhagyta. Ez a munka ugyanis összhangban van hazánk politikájával. Filmünk lelke a mongol kultúra, a hagyományok és a gyönyörű természet. Valamint azt is gondolom, hogy filmünk a mongol és a magyar kultúra hasonlóságait, közös vonásait mutatja be” – nyilatkozta.

Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben útinaplót publikál is az útról. Az első beszámoló június 28-án jelent meg, most a hetedik résznél tart a sorozat. 

Kálomista Gábor a 24.hu-nak a sorozattal kapcsolatban csak annyit válaszolt, hogy a sajtó képviselőit időben tájékoztatni fogják.

(Fotó: Kallos Bea/MTI)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.