Ezt is jól elrendezték nekünk, minimum öt év, mire újra kinyit az Iparművészeti Múzeum

2018. április 4., 18:48

Szerző:

A kormány a minap csaknem 10 milliárd forintot von el az Iparművészeti Múzeum (IMM) felújítására szánt keretből. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a Miniszterelnökség részesedésfelvásárlásra csoportosított át összesen 30 milliárd forintot, amelynek harmadát a tavaly ősz óta rekonstrukció miatt zárva tartó múzeumtól irányítottak át.

Alépés  drasztikusnak tűnhet, ám a 2018-ra előirányzott támogatási összeg elvonása valójában nem befolyásolja a felújítási munkákat, hiszen azok biztosan nem kezdődnek el idén. Az átcsoportosítás egyértelműen jelzi, a csúszással a kormány és az intézmény vezetősége is tisztában van. Most már csak az a kérdés, hogy vajon a már az előkészületi fázisban feje tetejére állt beruházás elkészülhet-e a következő választásokig – írja a Magyar Nemzet.

Az épület felújítása miatt a gyűjteménynek nincs maradása az Üllői úton, ám a szállításra tavaly tavasszal kiírt közbeszerzési tendernek hosszas huzavona (és egy 5 millió forintos hatósági büntetés) után csak év végén lett eredménye, vagyis már a rajtnál több mint féléves csúszásba került a múzeum – emlékeztet a lap.

De a gondok jóval korábban kezdődtek. A Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte szecessziós épület felújításának befejezését eredetileg 2018-ra ígérték. A 2016-os kormányhatározat már egy évet rárakott a munkálatokra, és 2019-re várta a projekt lezárását. Cselovszki Zoltán megbízott főigazgató nem sokkal később azonban már arról beszélt, irreális volt az elképzelés, 2020 előtt biztosan nem lehet befejezni a rekonstrukciót.

Egy év sem telt el, és visszavonták a korábbi kormányhatározatban szereplő határidőt, az új dátum 2021 lett, de az eddigi tendencia alapján aligha várható, hogy az épület 2022 előtt elkészül, és mivel a befejezéstől számított egy év a visszaköltözés,

leghamarabb öt év múlva veheti birtokba a múzeumot a közönség.

– összegez a lap.

Sztártudósok, influenszerek és frissen megválasztott polgármesterek is összecsapnak a tizedik Brain Bar jövőfesztivál színpadán, olyan témákat vitatva meg, mint a marihuána fogyasztása vagy az eutanázia. Szeptember 26-27-én a Magyar Zene Házában 200 előadó és 120 program inspirálja az érdeklődőket arra: legyenek ők is tevékeny résztvevői a jövőjük alakításának.

Egy gúnyos dalocska vezette el őt saját zsidósága felfedezéséhez. A vallás aztán komoly szerepet játszott az életében, segítségével közelebb került önmagához és a világhoz – többek között ez derült Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezőjéről. Réczei Tamás Dobd be magad! című műsora exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható, ne hagyja ki!

A rendező arra vágyik, hogy a munkája valamiféle hatást keltsen, ellenkező esetben nem sok értelme van bármit csinálni. Hogy a politika a jelenlegihez hasonló szintű feszültséget kelt majd a színházban arra nem számított – többek között derült Réczei Tamás Dobd be magad! című, exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható műsorából, melynek vendége Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője volt. Ne hagyja ki!

Bár édesanyja személyes ambícióját valósította meg azzal, hogy balettot tanult, ezt egyáltalán nem bánja. Hiszen rengeteg mindent tanult a tánctól, amit a szakmai pályafutása során is kiválóan képes hasznosítani. Többek között erről beszélt a Réczei Tamás vezette Dobd be magad! című műsor vendégeként Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője. Az aktuális epizód exkluzív módon csak a 168-on tekinthető meg, ne hagyja ki!

Székely Kriszta az első diplomáját klasszikus balett szakon szerezte, majd 2015-ben színházrendezőként végzett Székely Gábor és Bodó Viktor osztályában. A budapesti Katona József Színház rendezője kalandos életpályát tudhat maga mögött, amiről a kizárólag a 168.hu felületén látható, Dobd be magad! című műsorban beszélt részletesen. Ne hagyja ki!