Hamarosan érkezik Nádas Péter új regénye

Már nem kell rá sokáig várniuk. 

2022. április 8., 09:08

Szerző:

„Ma örömmel jelentjük be, hogy 2022. május 19-én egy nem várt ajándékot vehetnek kézbe az olvasók: Nádas Péter új regényét, a Rémtörténeteket”, olvasható a szerző közösségi oldalán.

A kiadó leírása szerint az író új alkotása: 

meghökkentő történetszövésével, sűrűn váltakozó regiszterekben áradó nyelvén egy vízparti település hétköznapi világát tárja elénk.

(Kiemelt kép: Nádas Péter Kossuth-díjas író szerzői fórumon vesz részt a 69. Frankfurti Könyvvásár második napján, 2017. október 12-én. Az október 15-ig tartó könyvvásárnak az idén Franciaország a díszvendége. Fotó.MTI/EPA/Armando Babani)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.