Elvis Londonban

Minden idők legnagyobb, Elvis Presley életéről szóló tárlat nyílt meg Londonban az O2 Arénában. A jövő augusztusig nyitva tartó kiállításon mintegy 300 darab Elvishez fűződő személyes tárgyat, ékszereket, fellépőruhákat, hangszereket lehet megtekinteni, és sok-sok zenét hallgatni.

2014. december 16., 17:57

Szerző:

Akik nem tudnak eljutni Gracelandbe, azok számára idehoztuk Gracelandet.

Soha nem rendeztek még ekkora Elvis-kiállítást, korábban sehol sem mutatták még be ennyire az embert és a sztárt – nyilatkozta a kiállítás koordinátora, Nic Wastell.

Elvis személyes tárgyai közül most számos olyan darabot nézhetünk meg, amelyek először hagyták el a Tennessee állambeli memphisi otthonát, Gracelandet. Autók, fellépőruhák, gitárok és más hangszerek mellett a káprázatos – kék-fehér színben pompázó, sok-sok tükörrel feldobott – otthonának rekonstrukcióját is megismerhetjük.

A bongókat (afrikai dobok) lánya, Priscilla 14 éves korában vásárolta édesapjának karácsonyi ajándékba. – Nagyon szerette őket – meséli Priscilla –, ma is mosolyra fakaszt, ha látom ezeket, mert annyi boldog emléket idéz vissza.

Megnézhetjük a világhírű, rózsaszínű Cadillacet, amit a turnéin használt, és később az édesanyjának ajándékozott. De jelen van a kiállításon a piros 1960 MG Roadster a Blue Hawaii című filmből, amiben az Almost Always True dalt énekelte Joan Blackmannek. Elvis annyira megszerette a kocsit, hogy a forgatás után megvásárolta, s most először látható Gracelanden kívül, Európában.

Ám a kiállítás megtervezői bevetettek némi fortélyt is az előkészítés alatt. A kilenc hónapig tartó kiállítás során cserélgetni fogják Elvis személyes tárgyait, ezzel is arra ösztönözve az Elvis-rajongókat, hogy akár több alkalommal is felkeressék az O2 arénáját...

A tárlat a zenei forradalom történetét beszéli el kezdve attól a pillanattól, amikor Elvis 1954-ben először lépett be egy stúdióba, egészen a máig tartó hatásáig, a hihetetlen zenei örökségéig – vélik a szervezők.


A jegyárak – 9–20 font között – függenek az életkortól és a kiállítás megtekintésének időpontjától. Érdemes előtte felkeresni az O2 honlapját:

www.elvisattheo2.com

Nyitva tartás: 10:00–20:30 mindennap.
Utolsó beengedés időpontja: este 7 óra.
North Greenwich Station – metróállomás.

Keressen minket a

Facebookonis és az Angolosanweboldalán!