Csütörtökön startol az Egri Bor Ünnepe

A fesztivál továbbra is ingyenes látogatható, két színpadon több mint 25 zenei és kulturális program szerepel a kínálatban.

2023. július 3., 14:40

Szerző:

Borok, ízek, élmények, történetek, sok-sok ember találkozása az ország egyik legszebb városában – Az Egri Bor Ünnepe idén július 6-a és 9-e között vár minden bor- és gasztronómiai kalandort – írja az Egrihírek.

„Tavaly, 2022-ben jelentettük be, hogy a több mint 25 éves Egri Bikavér Ünnep szerepét az egri nyári programkínálatban egy másik borgasztronómiai fesztivál. Az Egri Bor Ünnepe veszi át. A hegyközségi döntést követően azt reméltük, hogy mindez valójában nem is hoz nagy változást. Ugyan tavaly a korábban négynapos fesztivál egy nappal lerövidült, és el tudtunk volna képzelni jobb időjárást is, de így is rengetegen jöttek el Az Egri Bor Ünnepére, amely továbbra is a legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvény a hevesi megyeszékhelyen” – hangsúlyozta Tarsoly József hegybíró, az esemény főszervezője.

Ebben az évben ismét 4 napos lesz a borünnep, amely így még több gasztronómiai élményt, ingyenes koncertet, kulturális és családi programot tartogat majd a látogatóknak. Az Egri borvidék legjobb borászai ismét sok-sok különleges nedűvel várják a vendégeket, a kitelepülő éttermek csúcsséfjei pedig egyedi ételkülönlegességekkel készülnek.

(Fotó: Xie Hao / XINHUA / Xinhua via AFP)

Ha nyár, akkor vakáció! Az év legmelegebb évszakában mindannyian utazni vágyunk, legyen szó kisebb kiruccanásokról, hosszabb, távolabbi országokba megváltott nyaralásról, a már jól ismert helyekről vagy akár egzotikus tájakról. Döntsünk bárhogy és induljunk bármerre, az ELLE nyári lapszáma a legjobb útitárs lesz!

Szent Iván napja az éve leghosszabb napja, éjszakája pedig évszázadok óta ihlet meg írókat és költőket. A nyár legmisztikusabb éjszakájához számos babona és hiedelem fűződik, a termékenységi rítusoktól az egészségvarázsláson át a szerelemvarázslásig.