16 év után két koncertet is ad a Coldplay Budapesten

A zenekar eddig egyszer, 2008-ban járt Magyarországon, akkor a Budapest Sportarénában adott koncertet. Most, a nagy érdeklődésre való tekintettel 2024. június 16-án és 18-án is fellépnek.

 

2023. július 25., 14:51

Szerző:

„Örömmel jelentjük be, hogy az elképesztő igény miatt a Coldplay a Music Of The Spheres világkörüli turné részeként bejelentett egy második koncertet is Budapestre, 2024. június 18-ra a Puskás Arénába! A regisztrált Coldplay-tagok részére az elővásárlási lehetőség már elérhető a Coldplay.com oldalon” – írta a Live Nation.

Az első koncert két nappal ez előtt, június 16-án lesz.

A brit zenekar pár napja jelentette be új turnéjának állomásait. Jövő nyáron színpadra állnak Budapest mellett még – történetük során először – Athénban, Bukarestben és Helsinkiben, de visszatérnek Lyonba, Rómába, Düsseldorfba, Münchenbe, Bécsbe és Dublinba is.

Legújabb albumuk turnéja tavaly márciusban indult, azóta a Coldplay már több mint 7,5 millió jegyet adott el – többet, mint bármelyik előadó az elmúlt két évben.

A show a rajongóktól és a kritikusoktól egyaránt jó kritikákat kapott és különlegessége, hogy a jelenlegi turné eddig koncertenként 47 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást produkált, mint az előző, 2016-17-es stadionturnéjuk, ráadásul minden néző után egy fát ültettek el világszerte – emlékeztet a hvg.hu.

(Kiemelt kép: a brit Coldplay együttes brit énekese, Chris Martin a koppenhágai Parken Stadionban 2023. július 5-én a Music of the Spheres World Tour egyik állomásán. Fotó: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP)

 

 

Ha nyár, akkor vakáció! Az év legmelegebb évszakában mindannyian utazni vágyunk, legyen szó kisebb kiruccanásokról, hosszabb, távolabbi országokba megváltott nyaralásról, a már jól ismert helyekről vagy akár egzotikus tájakról. Döntsünk bárhogy és induljunk bármerre, az ELLE nyári lapszáma a legjobb útitárs lesz!

2024. június 24., 16:33

Szent Iván napja az éve leghosszabb napja, éjszakája pedig évszázadok óta ihlet meg írókat és költőket. A nyár legmisztikusabb éjszakájához számos babona és hiedelem fűződik, a termékenységi rítusoktól az egészségvarázsláson át a szerelemvarázslásig.