Külön kategóriában, „NER-irodalomként" árulja a a rezsim kedvenc szerzőinek műveit egy pesti antikvárium

2020. június 10., 11:31

Szerző:

A Múzeum Antikvárium webáruházában bukkant rá a meglepő „NER irodalom” antikvár könyves műfajra, közvetlenül a „Szocreál” műfaj alatt a Pesti Hírlap. A kategóriába sorolt könyvek nem okoznak meglepetést, de a számtalan Wass Albert-, Tormay Cecil- és Nyirő József-könyv közül azért kiugrik például Nurszultan Nazarbajev Amikor a gondolat anyagivá válik című munkája, amelyben 

Kazahsztán elnökének előadásaiból és felszólalásaiból olvashat válogatást az értő közönség. 

Orbán Viktor és Nurszultan Nazarbajev 2019. április 24-én Nurszultanban
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Számos mű található a listán Jókai Annától is, de nem hiányzik Szöllősi György Puskás című könyve, ahogy Horthy Miklós Emlékirataim című memoárja sem.

A NER-irodalom műfajába tartozik még Orbán János Dénes Hivatalnok-líra című verseskötete, Csoóri Sándor Nappali Hold című könyve, Csurka István egyik válogatott írásokat tartalmazó munkája és néhány Prohászka Ottokár-kiadvány.

A Pesti Hírlap megkérdezte az antikváriumot, hogy az új kategória valami vicc akar-e lenni, de kiderült, hogy nem.

Itt lehet böngészni a kategória kiadványait.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.