Külön kategóriában, „NER-irodalomként" árulja a a rezsim kedvenc szerzőinek műveit egy pesti antikvárium

2020. június 10., 11:31

Szerző:

A Múzeum Antikvárium webáruházában bukkant rá a meglepő „NER irodalom” antikvár könyves műfajra, közvetlenül a „Szocreál” műfaj alatt a Pesti Hírlap. A kategóriába sorolt könyvek nem okoznak meglepetést, de a számtalan Wass Albert-, Tormay Cecil- és Nyirő József-könyv közül azért kiugrik például Nurszultan Nazarbajev Amikor a gondolat anyagivá válik című munkája, amelyben 

Kazahsztán elnökének előadásaiból és felszólalásaiból olvashat válogatást az értő közönség. 

Orbán Viktor és Nurszultan Nazarbajev 2019. április 24-én Nurszultanban
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Számos mű található a listán Jókai Annától is, de nem hiányzik Szöllősi György Puskás című könyve, ahogy Horthy Miklós Emlékirataim című memoárja sem.

A NER-irodalom műfajába tartozik még Orbán János Dénes Hivatalnok-líra című verseskötete, Csoóri Sándor Nappali Hold című könyve, Csurka István egyik válogatott írásokat tartalmazó munkája és néhány Prohászka Ottokár-kiadvány.

A Pesti Hírlap megkérdezte az antikváriumot, hogy az új kategória valami vicc akar-e lenni, de kiderült, hogy nem.

Itt lehet böngészni a kategória kiadványait.

2022. augusztus 16., 10:10

Borda Réka első verseskötete után a próza felé fordult. Új regénye, az Égig érő csalán megjelenése kapcsán beszélgettünk vele elfojtásról, bántalmazásról, a hátrányos helyzetű fiatalok kitörési nehézségeiről, de nem hagyhattuk szó nélkül a nők szerepét sem a kortárs magyar irodalomban.

2022. augusztus 15., 20:26

Számításaink szerint mintegy 450 ezren buliztak az idei Szigeten. A nyitónap teltházas volt, további kettő, a pénteki és a szombati csaknem teltházas – mondta a fesztivál főszervezője hétfőn este az MTI-nek.