A nyáron lehet pályázni a Tilos Rádió frekvenciájára

Hamarosan kiírhatják a pályázatot a 90,3-ra. A Tilos médiaszolgáltatási jogosultságát a médiatanács nem újítja meg. 

2022. június 8., 21:37

Szerző:

Még a nyáron pályázható lesz a Tilos Rádió által használt frekvencia; a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa elfogadta a Budapest 90,3 MHz médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívásának tervezetét, és hamarosan kiírja a frekvenciára szóló pályázatot – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága szerdán.

A testület elfogadta a Budapest 90,3 MHz körzeti vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára irányuló pályázati felhívás tervezetét. A pályázati eljárás előkészítése azért kezdődött el, mert a médiaszolgáltatási lehetőséget jelenleg használó Tilos Kulturális Alapítvány médiaszolgáltatási jogosultságát a médiatanács törvényi kizáró ok miatt nem újíthatta meg, így az szeptember 3-án végleg lejár – írták. 

A rádió üzemeltetője a megújítás ügyében hozott döntéssel szemben a törvény által biztosított jogorvoslati jogával nem élt. Az új kiírás tervezete ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a Tilos Kulturális Alapítvány is pályázzon a frekvenciára – tudatta az NMHH. 

A testület megállapította, hogy az Ajka 93,2 MHz helyi vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese az egyedüli pályázó Mária Rádió Frekvencia Kft. 

A testület elvégezte a Mezőtúr telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség elvi használatára benyújtott egyetlen pályázati ajánlat alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette az Actor Media Kft. pályázót – közölte az NMHH.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Tilos Rádió)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.