Tíz év alatt tizen haltak meg a Black Friday miatt az Egyesült Államokban

2017. november 24., 16:46

Szerző:

blackfridaydeathcount című, meglehetősen szokatlan weblap számlálója szerint, 2006 és 2016 között 10 ember halt meg a Fekete Péntek miatt, és 105 annyira súlyos sérülés történt, amiről már a lapok is beszámoltak – írja a 24.hu.

Tavaly egy San Antonio-i áruház parkolójában lőttek agyon egy férfit, mert megpróbált segíteni egy nőn, akit éppen megvertek. Ugyanakkor egy reno-i áruház parkolójában, és egy New Jersey-i plázában is lövések dördültek, így összesen három halálos áldozatot szedett a Fekete Péntek.

Fotó: Youtube

2013-ban egy észak-karolinai fiú halt meg autóbalesetben: a hosszas sorban állás, és vásárlás után elaludt a volánnál. 2012-ben két kislány halt meg egy iowai szerencsétlenségben, mert az apjuk, aki vezetett, az ütközést megelőző 24 órában csak három órát aludt a bevásárlás miatt.

2011-ben egy 61 éves férfi meghalt szívelégtelenségben, összeesett egy áruházban, a vásárlók pedig, ahelyett, hogy segítettek volna rajta, simán átlépték. 2008-ban egy kaliforniai játékáruházban ketten haltak meg lövöldözésben, Long Islanden pedig a tömeg benyomta egy áruház zárt ajtaját, és agyontaposott egy 34 éves eladót.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.