Tigris támadt egy önkéntesre a Tigrisvilág szereplője, Carol Baskin állatkertjében

Meg akarta etetni a tigrist, az majdnem leszakította a karját.

2020. december 4., 09:40

Szerző:

A Tigrisvilágból ismert Carol Baskin állatkertjében, a Big Cat Rescue-ban tigris támadt önkéntesre. A 69 éves Candy Crouser csütörtökön etetni készült a Kimba nevű állatot, és a szabályokkal ellentétben bedugta a kezét a rácsok közé, írja a BBC.

 Az öt éve ott dolgózó Crousernek ezután a tigris "megragadta a karját és majdnem leszakította vállból" - olvasható a közleményben.

A közelben állók egy övvel és jegeléssel igyekeztek megmenteni a nő karját, amíg meg nem érkezett a mentő.

A nő mindvégig magánál volt, és kérte, hogy Kimbának ne essen baja az ő hibájából. Három helyen tört el a karja, valamint a válla is súlyosan megsérült.

A tigrist óvatosságból harminc napig karanténban tartják. Hozzátették, Kimba "normálisan viselkedett, ahogy az élelem és a lehetőség a közelébe került".

A baleset aznap történt, amikor az amerikai képviselőház törvényt fogadott el, amelyben betiltaná a nagymacskák magántulajdonban tartását.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.