Átkutatták Prigozsin rezidenciáit: meglepő tárgyakat találtak

A Wagner vezérének magán- és munkahelyi lakosztályairól készült fotók bizonyítják, hogy Prigozsinnak hamis útlevelekből, fegyverekből, vagyontárgyakból egész gyűjteménye volt.

2023. július 6., 09:38

Szerző:

Az orosz hatóságok a Wagner-lázadás ideje alatt átkutatták Jevgenyij Prigozsin magán- és munkahelyi rezidenciáit és megdöbbentő dolgokat találtak.

A Wagner-vezér fényűző kastélyából rengeteg kuriózum előkerült, egyebek mellett: parókák, műszakállak, hamis útlevelek, valamint fényképes bizonyítékok arról, hogy Prigozsin álruhában járta a világot és megfordult számos olyan konfliktuszónában személyesen, ahol a Wagner csoport aktív

– írta a Portfolio.

Az is látható a fotókon, hogy Prigozsin idegen országok haderejének egyenruháit (pl. Líbia, Szudán) viseli látogatása során.

Továbbá fegyvereket, egy egész szobányi ortodox keresztény szentkép-gyűjteményt, magánegészségügyi lakosztályt, Afrikából és a Közel-Keletről származó ereklyék, temérdek pénzt, aranyat és kitüntetéseket találtak az ingatlanokban. Illetve egy betontörő kalapácsot „fontos tárgyalások esetén alkalmazandó” felirattal.

 

A vagyontárgyak sorsa egyelőre kérdéses, a Wagner-lázadás során az orosz hatóságok Prigozsin minden tulajdonát lefoglalták és elkezdték felszámolni cégbirodalmát. Az elmúlt napokban azonban arról is napvilágot láttak hírek, hogy a zsoldosvezér ellen minden eljárást megszüntettek és visszaszolgáltatták vagyontárgyait is. Egy biztos, egyelőre nem a zsoldosvezér használatában állnak a megtalált tárgyak, Prigozsin ugyanis ismeretlen helyen tartózkodik a lázadás óta.

(Kiemelt kép: A 2017. július 4-én készült képen Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember látható az orosz és a kínai elnök moszkvai Kremlben tartott üzleti vezetői találkozója előtt. Szergej ILNITSZKIJ / POOL / AFP)