Nemi aktusra kényszerítette hivatala egyik alkalmazottját

A palesztin elnöki hivatal vezetője hatalmával visszaélve hivatala egyik alkalmazottját nemi aktusra kényszerítette, az elnökhöz közel álló emberek pedig sokmillió dollárt sikkasztottak. A visszaéléseket egy zsidó televízió leplezte le.

2010. február 15., 19:16

Mahmúd Abbasz palesztin elnök menesztette elnöki irodájának vezetőjét, Rafik el Husszeinit, valamint egy fatahos vizsgálóbizottság felállítását ígérte a korrupciós ügyek felgöngyölítésére. Az egyik izraeli tévécsatornán néhány napja ugyanis bemutattak egy kompromittáló videofelvételt, amelyen Husszeini, hatalmával visszaélve, hivatala egyik alkalmazottját nemi aktusra kényszeríti.

A palesztin szexbotrány mellett a korrupciós ügyeket kutató palesztin nyomozó, Fahmi Sabana számos más ügyet is felderített, például, hogy Abbaszhoz közelálló emberek sokmillió dollárt loptak el a palesztin közpénzekből. Husszeini szerint Sabana hozta létre a videót izraeli segítséggel, ahogy a többi bizonyítékot is, de mindez nem segített rajta.

A palesztin utca népe Rafik el Husszeini a többi korrupt vezető megbüntetését követeli. Sabana azt ígérte, ha Abbasz nem bünteti meg a felelősöket, akkor még több bizonyítékot hoz nyilvánosságra, és egyelőre nem világos, hogy Husszeini elbocsátása és a fatahos bizottság felállítása elégnek bizonyul-e a felháborodás elcsitítására - számolt be a

Magyar Rádió.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.