Németországba érkezett Navalnij felesége

Julija Navalnija szerda este érkezett meg Frankfurtba.

2021. február 10., 20:41

Szerző:

Frankfurtba érkezett szerda este Julija Navalnaja, a bebörtönzött ellenzéki orosz politikus, Alekszej Navalnij felesége - jelentette a Der Spiegel német magazin az internetes oldalán.

Alekszej Navalnij tavaly nyáron Németországba utazott gyógykezelésre, miután sok nyugati ország szerint katonai méreggel megmérgezték Szibériában. Moszkvába való visszatérése után letartóztatták, és egy bíróság február elején 3 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte arra hivatkozva, hogy megsértette a feltételes szabadlábra helyezése szabályait. Az ítélet miatt tüntetések voltak több orosz nagyvárosban, és a hatóságok sok embert őrizetbe vettek emiatt.

Az Egyesült Államok, az Európai Unió, Nagy-Britannia és más országok hiába követelték a szabadon bocsátását. Heiko Maas német külügyminiszter Oroszország elleni büntető szankciók elrendelését helyezte kilátásba. (MTI)

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Alekszej Navalnij Instagram profilja)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.