Megtartották az első misét a párizsi Notre-Dame-ban a pusztító tűz után, mindenki munkavédelmi sisakot viselt

2019. június 16., 21:39

Szerző:

Először rendeztek istentiszteletet a párizsi Notre-Dame-ban azóta, hogy a katedrális április 15-én kigyulladt és nagyrészt a lángok martaléka lett. A misét Michel Aupetit párizsi érsek celebrálta,a akai azt mondta, neki elég négy ember is, de a biztonsági szakértők végül engedélyezték, hogy 30-an vegyenek részt a szertartáson. Közülük 15-en papok voltak, a többiek meghívottak. Mindenki munkavédelmi sisakot viselt. 

Notre-Dame
Fotó: MTI/EPA/Pool/Karine Perret

A misét a Notre-Dame oltárának 850 ezelőtti felszentelése tiszteletére tartották meg, ugyanúgy, ahogyan eddig minden évben hagyományosan június 16-án. Helyszíne a katedrális keleti szegletében fekvő Szent Szűz-kápolna volt, amely érintetlenül került ki az épületkomplexumot máshol vázig lemeztelenítő tűz pusztításából. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.