Már van egy ország, ami lehet teljesen lezár karácsonykor

Nem szabad, hogy létezzenek „vörös vonalak” a járványkezelésben.

2021. december 12., 15:29

Szerző:

Olaf Scholz új német kancellár szerint rugalmasságra van szükség, amikor a Covid-járvány elleni küzdelemben az ellenintézkedéseket mérlegelik. Ezért nem zárt ki egy lockdownt a karácsony idejére – írta az Euronews a német Bild am Sonntag lap nyomán.

„Nem szabad, hogy létezzenek vörös vonalak, ezt a járvány megmutatta nekünk. Mindig készen kell állnunk arra, hogy újragondoljuk az álláspontunkat, ha a körülmények úgy kívánják” – közölte Scholz. Szerinte ilyenkor gyorsan és határozottan kell cselekedni. Felidézte, hogy a szövetségi kormány és a tartományok nagyon szigorú intézkedéseket hoztak, amiket naponta ellenőriznek, hogy mennyire hatásosak. Megemlítette, hogy idén szilveszterre azért tiltották be a petárdázást, mert a belőle származó sérültekkel csak tovább terhelnék a sürgősségi osztályt.

A kancellár hangsúlyozta: „egyben akarom tartani az országot. Én az oltatlanok kancellárja is vagyok. Az eltérő vélemények még nem jelentik az ország megosztottságát”.

(Kiemelt képünk illusztráció. A koronavírus miatt bevezetett korlátozások ellen tüntet egy férfi Münchenben, 2020. november 1-jén, Németországban. Fotó: Christof STACHE / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.