Krematórium és fertőző betegségeket vizsgáló labor van azon a szigeten, ahová száműzné nemkívánatos bevándorlóit Dánia

2018. december 4., 17:14

Szerző:

Kicsi és megközelíthető szigetre száműzné a nemkívánatos bevándorlóit Dánia - írja a The New York Times.

És az egy dolog, hogy kicsi, de a szigeten jelenleg fertőző állati betegségeket vizsgáló laboratóriumok és krematórium van. Összesen két komp közlekedik a szigetre, egyikük neve is beszédes: Virus.

Fotó: Wikipédia

„Jelenlétük nemkívánatos Dániában és ezt érezni is fogják” - írta az ország bevándorlásügyi minisztere, Inger Stojberg facebookon.

Pénteken jelentette be a a jobbközép dán kormány és a szélsőjobboldali Dán Néppárt, hogy legalább száz bevándorlót terveznek Lindholm szigetén elszállásolni. Olyan külföldieket, akiket már elítéltek valamilyen bűncselekményért, vagy nem kapták meg menedékjogukat, de nem is lehet őket hazaküldeni.

A sziget kiépítésére 115 millió dollárt szán a kormány és várhatóan 2021-ben szállítják át a nemkívánatos bevándolrókat.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.