Kovács Zoltán véletlenül Orbán Viktorral sértette meg a világ összes gorilláját

2019. július 27., 18:21

Szerző:

Orbán Viktor ma tartotta meg a hagyományos éves beszédét Tusnádfürdőn, a bálványosi szabadegyetemen, az egyik Soros György elleni kiszólása pedig úgy hangzott,  sikerült megakadályozni, hogy az amerikai magyar milliárdos embere kerüljön az Európai Bizottság élére, és azt is, hogy „ideológiai gerillákat” helyezzenek fontos európai tisztségekbe. Ezt Kovács Zoltán, nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár annyira említésre méltónak érezte, hogy angol nyelvű tweetben emlékezett meg róla, csakhogy a nagy sietségben ideológiai „gerillák” szó helyett ideológiai „gorillákat” sikerült írt. Az „ideológiai gorillák” kifejezésre a Politico azonnal felkapta a fejét, a brüsszeli portál cikke vele is adott hírt Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéről.

Kovács Zoltán később jelezte, hogy csak egy elütésről van szó, a Politicót pedig  megvádolni, hogy szándékosan torzít, amíg a cikke címében az „ideológiai gorillák” kifejezés szerepel.

És elkezdte hiányolni az új orbáni jelszót, a keresztény szabadságot is.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.