Kiszáradásban meghalt egy 7 éves, amerikai őrizetben lévő, menekültkaravánnal érkező kislány

2018. december 14., 11:13

Szerző:

Kiszáradás és sokk végzett azzal 7 éves, guatemalai kislánnyal, aki egy csoport közép-amerikai, illegális bevándorlóval érkezett a mexikói-amerikai határra, írja a BBC.

A gyermeket és apját amerikai őrizetbe vették az illegális határátlépésért, az AP hírügynökség értesülései szerint a kislány több napja nem evett és nem ivott. A család a közép-amerikából áramló, úgynevezett menekültkaravánnal érkezett a határhoz, akik a hazájukban uralkodó nyomor, erőszak és üldöztetés elől menekülnek.

Sokan annak ellenére is elindulnak, hogy az amerikai hatóságok előre figyelmeztettek, deportálják őket.

A Washington Post úgy tudja, a guatemalai kislánynak már azután rohamai lettek, hogy múlt héten őrizetbe vették, később helikopterrel vitték egy El Pasoban lévő gyermekkórházba. Egy napja sem volt bent, amikor leállt a szíve és meghalt.

Egyre feszültebb a helyzet a mexikói-amerikai határon, ahova az elmúlt hetekben 7500 menekült érkezett. A határőrök többször könnygázt alkalmaztak velük szemben, köztük gyerekek ellen is.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.