Kigyulladt egy drogrehabilitációs központ, 24-en meghaltak

2018. március 2., 13:15

Szerző:

Tűz ütött ki egy drogrehabilitációs központban Azerbajdzsán fővárosában, Bakiban, helyi beszámolók szerint 24 ember meghalt – írja a BBC

Az egyszintes faépület éjjel gyulladt ki egy elektromos meghibásodás következtében. Az intézményben fekvőbetegeket gondoztak, az ablakok rácsozottak. A Főügyészi Hivatal közölte, hogy 31 embert kimenekítettek az épületből.

A tűz terjedését segítette az erős szél, a tűzoltóknak három órába telt az oltás. Miután a tüzet eloltották, az államfő Ilhan Aliyev is ellátogatott a helyszínre.

A volt szovjet tagállam nagyon híján van a rehabilitációs központoknak, nehezen biztosított a harmincezer regisztrált drogfüggő kezelése. Csak 2015-ben közel háromezer ember jelentkezett a központban rehabilitációra. Nemrég egy 250 férőhelyes új klinika épült.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.