Két idős apáca fogta a templom és az iskola félmillió dollárját, és elkaszinózta Las Vegasban

2018. december 11., 10:41

Szerző:

Margaret Kreuper nővér csaknem 28 éven át vpolt a Mary a St. James katolikus iskola igazgatója a kaliforniai Torrance-ben. Idén jelentette be nyugdíjba vonulását. Ezután jelentkezetet egy család, akinek gyereke az iskolába jár, kérve, mutassák meg nekik, mire költötte az intézmény a nekik kiállított tandíj összegét. Amikor az új vezetés megtalálta a csekket, rájöttek, hogy az összeget nem az iskola számlájára, hanem egy másik bankszámlára fizettek be.

Fotó: Facebook

Ez volt az első nyom, amely később egy éveken át tartó sikkasztási sorozat feltárásáig vezetett az igazgatónővel és egy másik apácával, Lana Chang nővérrel a középpontban. Kiderült, a két idős apáca összesen félmillió dollárt sikkasztott az iskolától - írja a Washington Post. Az összeget kaszinózásra és nyaralásra költötték.

A szülők felháborodása csak növelte, hogy mindvégig azt mondták nekik, az iskola a fennmaradásért küzd, ezért kell a folyamatos segítség. Teljesen értetlenül állnak az előtt is, hogy az egyházközösség úgy döntött, nem jelenti fel az apácákat.

A két nővér beismerte bűnösségét és bocsánatot kért a történtekért. Imádkozzanak értünk – fűzték hozzá.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.