Ivanka Trump, az elnök lánya és tanácsadója megint mondott egy nagy büdös semmit

2018. február 26., 10:51

Szerző:

Ivanka Trump nem csak az amerikai elnök Donald Trump lánya, hanem egyik főtanácsadója is. Így talán nem véletlen, hogy az újságírók őt is megkérdezték, mi a véleménye apja azon tervéről, miszerint fel kellene fegyverezni a lövészetben jártas tanárokat. Mint ismert, az amerikai elnök – akinek népszerűsége az utóbbi hetekben mélyrepülésben van – a floridai iskolai mészárlás után állt elő ezzel az ötlettel, miközben a túlélők a fegyvertartási törvény szigorítását sürgetik.

Fotó: Youtube/NBC

Ivanka Trump éppen Phjongcsangban tartózkodott amikor az NBC-nek interjút adott, és arra kérdésre, mely szerint támogatja-e apja ötletét azt válaszolta: "Őszintén szólva, nem tudom. Nyilvánvalóan nagyon magasra kell tenni a lécet azt illetően, kinél lehet fegyver az iskolában. De nem hiszem, hogy egyetlen megoldás létezik arra, hogy biztonságot teremtsünk. Nem hiszem, hogy rossz ötlet, hogy egy hozzáértő tanárnál legyen fegyver, de egy olyan ötlet, amit meg kell vitatni."

A február 14-én, a floridai Parkland középiskolájában elkövetett tömegmészárlásnak 17 halálos áldozata van, és még mindig tucatnál több sebesültet ápolnak kórházban. Az elkövető, a 19 éves Nikolas Cruz – aki korábban az iskola diákja volt – egy nappal később a bíróságon beismerte tettét, és 17 rendbeli, előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkossággal vádolják. Közben kiderült, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) súlyos hibákat vétett, mert nem foglalkozott érdemben két bejelentéssel, amely kifejezetten Cruzra hívta fel a figyelmet. A második bejelentést Cruz egyik közeli ismerőse tette januárban, aki elmondta a szövetségi nyomozóknak, hogy Nikolas Cruz azt hangoztatja: embert akar ölni.

Az iskola diákjai azóta nem nyugszanak és a fegyvertartás és fegyvervásárlás szabályainak szigorításáért küzdenek. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.