Gyerekek számára készült öngyilkos robbanóöveket találtak Gázában

Izraeli katonák öngyilkos robbanóöveket találtak egy gázai óvodában és iskolában. A robbanószerek játékokhoz és egyéb gyerekek által használt dolgokhoz voltak hozzáerősítve.

2023. december 25., 14:55

Szerző:

Egy a Hamász főhadiszállásához közel első óvodában és egy szintén közeli, jelenleg menekülttáborként funkcionáló iskolában találtak öngyilkos robbanóöveket az izraeli katonák.

A szerkezetek mindenféle játékokhoz és egyéb, a gyerekek által használatos dolgokhoz voltak hozzáerősítve.

Az izraeli erők viszonylag hamar megállapították, hogy a talált robbanószerek specifikusan gyermekeknek készültek. Ezeken felül, több száz önálló robbanólövedéket találtak a helyszínen a katonák.

A The New York Post információi szerint, az átmeneti szálláshelyet nyújtó iskolát, a robbanólövedékek magas száma miatt azon nyomban evakuálták, hiszen nem lehet tudni az ilyen esetekben, hogy élesek-e ezek a bombák. Miután kiürítették az épületet, sorban rendezték az itt talált bombákat, és megdöbbenve tapasztalták mennyi különböző fajta lövedék van még egy ilyen menekültek elszállásolására szolgáló létesítményben is. Az izraeli katonák itt is találtak gyermekjátékokkal teli dobozokat, amelyekbe bombák voltak elrejtve – írja a Blikk.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MAHMUD HAMS / AFP)