Az orosz védelmi miniszter ellátogatott a frontvonalra

 Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter ellenőrzést tartott a kelet-ukrajna frontvonalon szombaton.

2023. március 4., 11:49

Szerző:

Ellenőrzést tartott a kelet-ukrajnai frontvonalon Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szombaton – számolt be minisztérium.

A tárca közleménye szerint Sojgu egy frontvonalon lévő parancsnoki állást keresett fel Donyecktől délre. A dokumentumban nem jelölték meg a látogatás pontos helyét vagy időpontját.

A minisztérium által közzétett videón látható, hogy Sojgu egy helikopteren utazik, majd – páncélsisak és golyóálló mellény nélkül  beszélget egy katonával a megrongálódott épületek előtt, a katonák védelmében. A felvételen az is látható, ahogy a miniszter kitüntetéseket ad át orosz katonáknak.

„A miniszter különös figyelmet fordított a csoportosulás erői teljes körű támogatásának megszervezésére” – derült ki a tárca közleményéből.

A látogatás idején továbbra is heves harcok folynak a Donyecki területen található Bahmut ellenőrzéséért, amelynek korlátozott a stratégiai jelentősége. December végén Szergej Sojgu két ilyen látogatást is tett az ukrajnai „különleges művelet” területén.

(Kiemelt kép: Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az ukrajnai orosz katonai műveletben részt vevő csapatok közös vezérkaránál 2022. december 17-én. Fotó: Gavriil GRIGOROV / Szputnyik / AFP)