Ilyen letaglózóan szomorú karácsonyi reklámot még nem láttunk

Kétségtelenül ez a 2022-es karácsonyi szezon legszomorúbb reklámja. A norvég posta tartja magát ahhoz, hogy az ünnepek előtt szokatlan reklámfilmet forgasson: 2021-ben sem riadtak vissza attól, hogy érzékeny témához nyúljanak.

2022. november 28., 15:09

Szerző:

A norvég posta reklámja, amely egy kisfilm Karácsony Apó és Föld Anya kapcsolatáról, kétségtelenül indulhat a legszomorúbb karácsonyi reklám címéért – írja a HVG. A két szimbolikus alak kezdetben békében, szeretetben él együtt, ám az emberek mohósága, mellyel tönkreteszik a Földet, éket ver közéjük. Karácsony Apó folyamatosan próbálja teljesíteni a gyerekek kívánságait, ám az emberek egyre többet akarnak, és végül Föld Anya otthagyja Karácsony Apót, aki szívszorító levelet ír neki.

„Nem tudjuk megoldani, hogy együtt tudjunk élni? Mert én nem tudok nélküled élni. Senki sem tud”

– írja a levele végén Karácsony Apó, utalva a reklám központi témájára, a klímaváltozásra. A posta arra azokra a nagy norvég cégekre akarja felhívni a figyelmet, akik eddig még nem csökkentették a károsanyag-kibocsátásukat.

 

A Föld Anya előtt meleg volt a Mikulás

A norvég postának nem ez az első egyedi üzenetet hordozó kampánya: tavaly írtunk arról a reklámról, amiben az önpromóción túl arra hívták fel a figyelmet, hogy 1972-ben dekriminalizálták a homoszexuális kapcsolatokat Norvégiában, és pont idén 2022-ben lesz 50 éve, hogy „mindenki azt szeressen, akit akar.”

Az „Amikor Harry találkozott a Mikulással” című filmben egy férfi összetalálkozik a Mikulással a nappalijában, majd karácsony karácsonyt követ, és vonzalom bontakozik ki közöttük, ám a Mikulás sosem maradhat sokáig. Végül a férfi csak magát a Mikulást kéri karácsonyra a levelében - ahogy Mariah Carey énekli: „All I Want for Christmas is you.” S mivel a norvég posta segít kiszállítani a csomagokat, Harry kívánsága valóra válik. 

(Kiemelt képünk: Karácsony Apó szomorúan nézi, ahogy Föld Anya távozik az életéből. Képkivágás a Norvég posta 2022-es karácsonyi reklámfilmjéből.)