A G7 vezetői újravizsgáltatnák a WHO-val a koronavírus eredetét

A gazdasági nagyhatalmakat tömörítő szervezet vezetői megegyeztek, hogy legalább egymilliárd dózisnyi vakcinát gyártanak le jövőre. 

2021. június 14., 13:20

Szerző:

A G7-es országok vezetői vasárnap megállapodtak abban, hogy 2022-ben legalább egymilliárd dózisnyi, koronavírus elleni vakcinát fognak legyártani, közölték a Bloomberg News-nak eljutatott végső közleményükben.

A vezetők közleményükben azt írják, hogy egy újabb, a koronavírus eredetét kutató vizsgálatot is kérnek az Egészségügyi Világszervezettől.

Angela Merkel, Németország kancellárja 2,3 milliárd dózisnyi vakcinát ígért a G7-es országoktól a fejlődő országoknak. 

A világban eddig 2,33 milliárd dózisnyi vakcinát regisztráltak, 175,7 millió koronavírusos esetet és 3,7 millió koronavírus okozta halált regisztráltak eddig.

A statisztika szerint Magyarország jelenleg a lakosságarányos, koronavírus miatt bekövetkezett halálozások tekintetében a világon a második.

(Kiemelt képünk illusztráció: DPA/AFP / Ronny Hartmann)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.