Rogán Antal bizalmasai kerültek kulcspozícióba a Vodafone-nál

A Vodafone új vezetésében helyet kapott Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke és Guller Zoltán, az átlátható és strukturált kormányzati informatika és e-közigazgatás működtetéséért, fejlesztéséért felelős miniszteri biztos. 

2023. február 14., 13:00

Szerző:

Nemrég zárult le a Vodafone Magyarország felvásárlása, amelynek eredményeként a magyar állam 49 százalékos részesedést szerzett a távközlési vállalatban, a többségi, 51 százalékos tulajdonos pedig közvetetten a 4iG Nyrt. lett. Ennek megfelelően a közelmúltban átalakították a társaság vezetését, amelybe Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bizalmasai kerültek be – járt utána a cégadatoknak a 24.hu.

Az Opten céginformációs rendszer nyilvántartása szerint február 9-én, vagyis múlt csütörtökön jegyezték be az új, öttagú igazgatóságot.

A Vodafone új vezetésében helyet kapott Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke is, aki igazgatósági tag az Antenna Hungária Zrt.-ben is, abban a cégben, amelyben szintén az állam a kisebbségi tulajdonos a többségi tulajdonos 4iG Nyrt. mellett.

Ugyancsak bekerült a Vodafone igazgatóságába Guller Zoltán, akit Rogán tavaly nevezett ki az egységes, átlátható és strukturált kormányzati informatika és e-közigazgatás működtetéséért, fejlesztéséért felelős miniszteri biztosnak. Ezzel a pozícióknak nincs vége: Guller tavavaly a szintén Rogán Antal alá tartozó Szerencsejáték Zrt. felügyelőbizottságába is bekerült, és egyben ő a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke is.

A tulajdonviszonyoknak megfelelően a 4iG Nyrt. három igazgatósági tagot adott a Vodafone új vezetésébe. Egyikük Blénessy László, aki általános vezérigazgató-helyettese a 4iG Nyrt.-nek. Szintén igazgatósági tag lett Linczényi Aladin Ádám, 4iG igazgatósági tagja, alelnöke. Továbbá Fekete Péter Krisztián, a 4iG vezérigazgató-helyettesként és az igazgatóság tagjaként szintén a távközlési vállalat irányításába is bekerült. 

A Vodafone felügyelőbizottságában az igazgatósághoz képest épp fordítva alakultak az arányok. Két helyet kapott a 4iG, és hármat a magyar állam képviselői. Előbbi Simon Zoltánt és Kunosi Andrást delegálta a testületbe, akik tavaly kerültek ki a 4iG felügyelőbizottságából. Az állam részéről bekerült a felügyelőbizottságba Rédey Krisztina, aki tavaly augusztusban azért mondott le a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkári posztjáról, mert gyermeket várt. Helyét Benkő Tamás János vette át a tárcánál, akit most szintén delegáltak a távközlési cég felügyelőbizottságába. A testület tagja lett még Siroki Attila József is, aki a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezető tisztségviselője, és januárig igazgatósági elnöke volt a Rogán vezette kabinetminisztérium felügyelete alá tartozó Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.-nek.

(Kiemelt képünk: Cégfelirat a Vodafone Group Plc., a világ legnagyobb távközlési szolgáltatója magyarországi leányvállalata fővárosi Erzsébet körúti üzlete felett. A magyarországi telekommunikációs vállalatot a 4iG Nyrt. és a magyar állam felvásárolja és új neve ezentúl one lehet. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.