Dunakeszit elöntötte a víz

Közel húsz helyre hívták a tűzoltókat Pest megyében. 

2022. június 8., 20:30

Szerző:

A széllel is kísért csapadékos időjárás miatt 17 órakor közel húsz helyre várták a tűzoltók segítségét Pest megye több településén. A baj leginkább Dunakeszit érte el, ahol a szél a város több pontján az útra döntötte a fákat, mint például a 2-es főút 15-ös kilométerszelvényénél, a Szent György utcában, vagy a Ponty utcában – közölte a Katasztrófavédelem.

Mint írják: a Fót és Dunakeszi közötti összekötő szakaszon több fa dőlt az úttestre, autók rekedtek az érintett útvonalon. A tűzoltók már megkezdték a fák eltávolítását.

Csömörön, a Petőfi Sándor utcában egy óvodaépületben folyik az esővíz, ide is elindult már a segítség.

Az egységek amint felszámolták az egyik címen kárt, azonnal indulnak a következő helyszínre – olvasható a közleményben.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.