Védettségi igazolványhoz kötné egy diákszövetkezet, hogy munkát kapjanak a tanulók

A szövetkezet levélben arról tájékoztatta a diákokat, ha szeretnének klubokban, rendezvényeken vagy mérkőzéseken munkát kapni, szerezzék be az igazolványt.

2021. április 25., 20:05

Szerző:

Csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők tudnak dolgozni a nyitás után – küldte szét levelét egy debreceni diákszövetkezet – tudatta az RTL Híradó.

A szövetkezet levélben arról tájékoztatta a diákokat, ha szeretnének klubokban, rendezvényeken vagy mérkőzéseken munkát vállalni, szerezzék be az igazolványt – közölte az RTL.

Egy nyilatkozó jogász, Kulcsár Zoltán szerint sem a munkáltatónak, sem a diákszövetkezetnek nincs joga ilyen feltétel kikötéséhez a jelenleg hatályos jogszabályok értelmében. 

Az RTL stábja felkereste a diákszövetkezetet, de egyelőre nem érkezett válasz a kérdésikre.

A kormány pénteken a Facebook-oldalán közölte, hogy a nyitással kapcsolatos következő lépés akkor lép életbe, ha elérjük a 4 millió beoltottat. A közlés szerint engedményeket az oltási igazolással rendelkezők kapnak majd.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI/Illyés Tibor)

16:50

A Szabad Európa által megszerzett dokumentumok alapján azt állítja: Mészáros Lőrinc egyik cége úgy adta át az infrastruktúrát, hogy az több esetben még egyszerűen nem volt olyan állapotban, hogy el lehessen végezni a megfelelő optikai méréseket, és ezzel készre jelenteni az adott szakaszt.