Tévedett a hatóság - az igazságügyminiszter a rendőrségre fogja, hogy a felhatalmazási törvény miatt Facebook-posztjaikért állítottak elő többeket

2020. május 16., 09:45

Szerző:

Péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt az igazságügy miniszter.

Több témát is érintettek a beszélgetés során. Varga Judit megerősítette azt, amit Orbán Viktor Belgrádban mint egy mellékesen megjegyzett: készek visszaadni május végén a felhatalmazási törvény által kapott jogot a parlamentnek. „Az ország veszélyhelyzetre való felkészítése már megtörtént,

ha bármilyen újabb rendelkezésre lenne szükség, akkor a jogalkotók megfelelően fogják kezelni a helyzetet.”

– fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy Belgrádba miért ment el Orbán Viktor, Brüsszelbe pedig miért nem a miniszter azt válaszolta:

„veszélyhelyzet közepén vagyunk, sokkal precízebben megszervezettek a miniszterelnöki utazások”.

Úgy véli, az Európai Unió azért ítéli meg szigorúbban Magyarországot, mert nem bírják elfogadni a magyar kormány kétharmados felhatalmazását.

"Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik”

- ezt már mondta Varga Judit arról, hogy rémhírterjesztés miatt két férfit is előállított a rendőrség, miután bírálták a kormány koronavírus elleni védekezését. Az igazságügyi miniszter szerint előfordul, hogy a hatóság téved.

A teljes beszélgetés ide kattintva elérhető. 

A rémhírterjesztésért előállítottakról készült beszámolóinkat itt olvashatják el:

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.