Nem mond le a magyar uniós biztos

Várhelyi Olivér marad a helyén. Ezt abból gondoljuk, hogy frissen kiadott közleményében nem szerepel a „lemondok” kifejezés.

2023. február 15., 18:03

Szerző:

Az Európai Parlament (EP) több képviselője is lemondásra szólította fel, Várhelyi Olivért, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosát. Sőt, már a felmentését is követelték, ha nem menne önként.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar uniós biztos kérdésekre válaszolt az EP plenáris ülésén, de a kérdések után bekapcsolva maradt a mikrofonja, ő pedig az iránt érdeklődött, hogy „Hány hülye van még?”.

Az uniós biztos az Európai Bizottság honlapján közzétett közleményében elnézést kért a félreértésért:

„Őszintén sajnálom, hogy félreértés történt az Európai Parlament 2023. február 14-i plenáris ülésén tett megjegyzésem kapcsán. Ez egy teljesen más témában, magyarul folytatott magánbeszélgetéshez kapcsolódott, amelyet a kabinetfőnökömmel folytattam, és amelyet kiragadtak a szövegkörnyezetből. Elnézést kérek az ezzel kapcsolatos esetleges félreértésekért.”

Várhelyi kijelentette, hogy teljes mértékben tiszteletben tartja az összes uniós intézményt, beleértve az Európai Parlamentet és annak képviselőit is, és megköszönte a keddi eszmecserét.

Lemondását nem említette, így valószínűsítjük, hogy uniós biztos marad.

 

(Képünkön Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa Brüsszelben, 2022. december 13-án. Fotó: Valeria Mongelli / AFP)

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.