Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője nyilvánosan felvállalta homoszexualitását

2019. április 25., 16:33

Szerző:

Hosszú interjút adott Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő a Magyar Hangnak. A pénteki számban megjelenő interjú nagy része a homoszexualitással foglalkozik, mivel múlt héten a politikus a melegjogokról vitatkozott Dúró Dórával, a Mi Hazánk képviselőjével a Hír TV-ben.

Dúró ugyanis nemrég azt nyilatkozta, hogy egyes civil szervezetek az iskolákban népszerűsítik a homoszexualitást. A volt jobbikos politikus szerint ez azért baj, mert hatással van a szexuális orientációra az, hogy milyen hatások érik serdülőkorában az adott személyt.

Ungár azzal indokolta a vitát, hogy

„Személyes érintettségem van az üggyel kapcsolatban“

 Hozzátette, hogy nem szeretné, ha ez határozná meg politikai identitását.

Arra a kérdésre, hogy ezzel nyíltan kimondta-e, hogy meleg, azt felelte, hogy szerinte mindenki értette az előző mondatból, hogy mit jelent.

Ungár Péter
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Később a 24.hu is megkereste Ungárt, aki a hírportál kérdésére ezt mondta:

- Igen, meleg vagyok.

A budapesti Pride-al kapcsolatban elmondta, hogy szerinte a társadalom 5 százalékát alkotó embereknek joguk van elmondani, hogy egyenlő részt kívánnak a magyar állam szolgáltatásaiból. Az viszont már taszítja, hogy egyes multik marketingcélokra használják a felvonulást.

A képviselő arról is beszélt, hogy szerinte a Fidesz családpolitikája idejétmúlt ideákat akar megvédeni. 

– A házasság intézménye és az élethosszig tartó monogámia már nem felel meg a gazdasági elvárásoknak és a társadalom jelenlegi állapotának. Az elmúlt években a gyermekek több mint 40 százaléka házasságon kívül született – jegyezte meg.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.