Ultimátumot kapott a pécsi polgármester saját képviselőitől

Péterffy Attila most nyilatkozott először a nézeteltérésekről.

2021. január 22., 15:25

Szerző:

 

A pécsi polgármester péntek délután sajtóközleményben reagált arra, hogy ultimátumot kapott a Mindenki Pécsért zászlaja alatti többpárti összefogás több, momentumos és DK-s képviselőjétől is - írta a Szabad Pécs.

Péterffy most nyilatkozott először az ügyről, a Szabad Pécs úgy tudja, eddig az összefogás pártjaival sem történt semmilyen egyeztetés az ellentétekről. A pécsi polgármester most azt írta, egyeztetni fog a DK és a Momentum képviselőivel, a tárgyalást azonban ő nem a sajtó bevonásával óhajtja lefolytatni.

A Momentum és a DK több városházi képviselője az összeállított 12 pontos követeléssorral gyakorlatilag ultimátumot adott a pécsi polgármesternek, amelyben számon kérték tőle többek között Nyőgéri Lajos alpolgármesteri kinevezését, illetve kritizálják Péterffyt több, a veszélyhelyzet alatt meghozott stratégiai és személyi polgármesteri döntése miatt is.

Ezzel termtenének biztonságot munkakörnyezetet a színház dolgozóinak, megakadályozva a visszaéléseket, a zaklatásokat és az erőszakot. Éppen egy éve robbant ki a botrány Eszenyi Enikő körül.