Újra lesz magyar nyelven Deutsche Welle

Első körben videós anyagokat gyártanak majd, várhatóan március végén indul a magyar nyelvű YouTube-csatorna.

2021. február 22., 11:56

Szerző:

A Deutsche Welle (DW) már dolgozik a magyar nyelvű tartalmak előállításán – írta a szabadpécs.hu Peter Limbourg, a DW főigazgatójának nyilatkozata alapján. 

A főigazgató elmondása szerint azért döntöttek a magyar tartalmak gyártása mellett, mert megítélésük szerint egyáltalán nem javult a magyar média helyzete az elmúlt években. – Egy európai országról van szó, ahol veszélyben van a média sokszínűsége, a független, kritikus sajtó pedig nyomás alatt dolgozik. Ezért úgy gondoltuk, hogy itt – akárcsak Lengyelországban – van dolga a Deutsche Wellének is – idézte a főigazgató szavait a szabadpécs.hu. Peter Limbourg azt is megjegyezte, hogy egy ilyen döntés nem a szövetségi kormány hatásköre, ugyanakkor a lépést pozitívan értékelték.

Terveik szerint az európai történésekről szeretnének „valós képet” adni, valamint olyan témákat is megjelenítenének, amelyek álláspontjuk szerint a magyar médiában kevésbé hangsúlyosak: Limbourg példaként említette az emberi és kisebbségi jogokat, LMBTQ-témákat.

A főigazgató azt mondta, hogy már dolgoznak is magyar nyelvű tartalmakon. Ezek első körben videós anyagok lesznek, várhatóan március végén pedig magyar nyelvű YouTube-csatornát indítanak. Azt sem zárta ki, hogy helyi médiumokkal is együtt dolgoznak majd.

(Kiemelt kép: Wikimedia Commons | Christian Wolf)

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.