Ujhelyi István mégsem indul az MSZP elnöki posztjáért

Egy, az MSZP választmányi tagjainak küldött levélben Ujhelyi István bejelentette és megindokolta, hogy mégsem indul a párt elnöki posztjáért.

2022. június 29., 06:47

Szerző:

Mégsem indul az MSZP társelnöki posztjáért Ujhelyi István EP-képviselő – értesült a 24.hu egy belső levelezésből.

Ujhelyi a levélben írta, hogy a párt megújításáról elképzelt tervei „inspiráló vitákat” indított el a párton belül, de a külső fogadtatása is pozitív volt. Viszont a párton belül többen is „befeszültek” ettől, és egyértelművé tették Ujhelyivel, hogy nem vele képzelik el a párt vezetését. Elmondása szerint egyre inkább látszott, hogy megint belső harcokra pazarolják az energiát, ahelyett, hogy megerősödnének.

„A politikacsinálás helyett házon belül harcolok meg igazamért, és ezzel hosszú hónapokra a belső megosztottságot szítom, vagy levonulok a pástról, és tudomásul veszem, hogy a párt egyes megyei es országos vezetői egyelőre nem támogatják a tényszerűen kockázatos, és a politikai habitusom miatt pörgős, azonnali változásokat. Az utóbbi mellett döntöttem”

– írta az EP-képviselő, hozzátéve, hogy lehet hibásan ítéli meg, de ilyen belső hangulatban nem megvalósítható a terve a párttal kapcsolatban.

Ujhelyi hozzáteszi, döntésével utat enged Molnár Zsolt budapesti elnök elképzelésének, hogy Nemény András szombathelyi polgármester legyen az MSZP elnöke.

(Kiemelt kép: Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)