Új szenvedélye lett a leggazdagabb magyarnak

Ez a legújabb biznisze.

2022. február 15., 07:20

Szerző:

Mészáros Lőrincéknek autó-, motorsport egyesülete is lett a jelek szerint. Tavaly novemberben készült el az egyesület létesítő okirata, amit a törvényszék csak január végén jegyzett be. A több Mészáros-érdekeltség székhelyéül is szolgáló felcsúti címre ugyanis január 26-án jegyezték be az az M1 Autó- és Motorsport Sportegyesületet.

Az egyesület többek között az alcsútdobozi golfpályákat üzemeltető céggel, a Máriavölgy Zrt.-vel, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-vel, a Búzakalász 66 Kft.-vel és a Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft.-vel osztozik az ingatlanon székhelyként – szúrta ki az mfor.

A sportegyesület célja a törvényszékhez benyújtott dokumentum szerint:

„az autó és motorsport tevékenység, az ehhez kapcsolódó sportélet támogatása, tagjai sporttevékenységének (autó és motorsport területén) biztosítása, versenyek, tanfolyamok szervezése, továbbá, hogy a tagok ezen tevékenységeihez kapcsolódó közös érdekeik védelméről gondoskodjon”.

Nem ez az első sportegyesület a Mészáros-birodalomban.. A legismertebb, a TAO-támogatások legnagyobb nyertese, A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány. 2019. szeptemberében pedig létrejött az Alapítvány a Kárpár-medence Sportjáért elnevezésű szervezet.

(Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc korábbi felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)